Alsbo Ägg AB är ISO, Krav & BRC Certifierade

Packeriet på Alsbo Ägg AB Miljö- och Kvalitetscertifierade sig år 2002 Vilket garanterar att vi arbetar på ett strukturerat sätt med miljö- och kvalitetsfrågor. Packeriet blev även BRC Certifierade år 2004.

För att minska vår miljöpåverkan har vi upprättat ett miljöledningssystem enligt kraven i SS-EN ISO 14001:2015.

BRC Global Standard for food Safety är enkelt beskrivet en Standard för Livsmedelssäkerhet. BRC Ledningssystemet är baserad på åtaganden ifrån högsta ledningen och HACCP ( Haccard Analysis Critical Control Point – ett angreppssätt där man steg för steg hanterar sina livsmedelssäkerhetsrisker ).

Certifieringsorgan är SAI GLOBAL som utför årliga revisioner vid Alsbo Ägg AB.

Alsbo Ägg AB har upprättat policy för Miljö, Kvalitet samt Livsmedelssäkerhet. (Se Policy)

Certifikat:

Miljöledning
Krav
BRC
Svensk Äggkvalitet Packeri
Svensk Äggkvalitet Certifikat

Alsbo Ägg AB är anslutna till Repa och FTI, näringslivets system för återvinning av förpackningar.

 

 

Intyg Repaanslutna/emballage återvinning

Kvalitets, miljö- och livsmedelssäkerhetpolicy

KVALITETSPOLICY
Alsbo Ägg AB skall tillhandahålla ägg enbart ifrån frigående och ekologisk produktion i hög och tillförlitlig kvalitet och som uppfyller gällande lagstiftning och kundernas krav och förväntningar. Varorna skall levereras i oskadat skick och i rätt mängd och tid.

Policyförklaring
Den regelbundna dialogen med kunder, myndigheter, leverantörer och anställda innebär att vi får reda på de krav som ställs på oss på ett objektivt och systematiskt sätt. Informationen analyseras och dokumenteras och förbättringar genomförs och följs upp kontinuerligt.

MILJÖPOLICY
Alsbo Ägg AB skall arbeta för ett resurssnålt och miljövänligt framtagande av ägg hela vägen från producent till konsument. Våra visioner är att erbjuda de godaste äggen, den bästa djurhållningen och med så liten påverkan av vår gemensamma miljö som möjligt.

Policyförklaring
Miljöpolicyn är utgångspunkten för miljöarbetet, och det är allas ansvar inom företaget att vara lyhörd och observant i strävan att hitta nya mål för att förebygga föroreningar. Vår verksamhet skall uppfylla gällande miljölagstiftning samt att verksamhetens energi och resursanvändning skall vara så effektiv som möjligt.

LIVSMEDELSSÄKERHETPOLICY
Alsbo Ägg AB åtar sig till fullo att produktionen av ägg sker på ett hygieniskt riktigt och livsmedelssäkert sätt enligt Livsmedelsverkets föreskrifter. Företaget skall ha en tillförlitlig och väl implementerad HACCP-PLAN baserad på Codex Alimentarius HACCP-principer, samt en god spårbarhet på sina produkter för att ytterligare förbättra livsmedelssäkerheten.

Policyförklaring
Företagets högsta ledning skall tillhandahålla de personella och ekonomiska resurser som krävs för en säker livsmedelsproduktion i överensstämmelse med kraven i den globala standarden för livsmedelssäkerhet. Alla medarbetare på Alsbo Ägg AB skall ha god insikt i företagets HACCP-egenkontrollprogram.

Alsbo Ägg – Certifierad Svensk Äggkvalitet

Den garanterar att hanteringen uppfyller världens hårdaste krav inom djurvälfärd, livsmedelssäkerhet, smittskydd och produktkvalitet.