Östersjöfonden

Med din hjälp stöder vi gemensamt arbetet med 25 öre för varje äggförpackning genom Alsbo Äggs Östersjöfond

Alsbo Ägg jobbar efter mottot att erbjuda ”högsta kvalitet från höna till butik”. Vår vision och miljöpolicy är att erbjuda de godaste äggen, och den bästa djurhållningen med så lite påverkan av vår gemensamma miljö som möjligt. Alsbo Ägg har sedan 2014 skänkt 25 öre, per såld Östersjöförpackning, till en egen fond för Östersjöns överlevnad.
Vi vet att Östersjöns ekosystem mår dåligt och vi vill bidra på något sätt. Vatten är en livsnödvändighet, och en räddad miljö är en förutsättning för kommande generationer.

– Vi vill göra något, inte bara se på, säger Sören och Britt-Mari Rabb. Vi vet att Östersjöns ekosystem mår dåligt och vill bidra på vårt sätt. Vatten är en livsnödvändighet, och en räddad miljö är en förutsättning för kommande generationer.

– I vår verksamhet har vi en tydlig inriktning på hållbar utveckling. Det har varit en självklarhet för oss under många år att hönsen skall gå fritt och ha en bra tillvaro, och därför packeterar och tillhandahåller vi enbart ägg från frigående och KRAV-producerande höns.

– Företaget är Miljöcertifierade enligt ISO 14001 sedan år 2002 och vi arbetar för ett resurssnålt och miljövänligt framtagande av ägg, hela vägen från producent till konsument. Rent vatten blir med automatik en hjärtesak för oss.

Från 2019 kommer pengarna från Östersjöfonden årligen att delas ut med tillhörande diplom till NEDA, Nedre Dalälvens Intresseförening, koordinator för Biosfärområde Nedre Dalälven. Vi uppskattar NEDA:s arbete med att främja den havsvandrande laxens och öringens återkomst till älven. Även NEDA:s samarbete med andra biosfärområden runt Östersjön ser vi som betydelsefullt för att utveckla hållbara lösningar för livet i vattnet.