PM Österjöfonden

PRESSMEDDELANDE

Vi kan tillsammans rädda Östersjön – Alsbo Ägg Östersjöfond skänker 20 000 kronor till Stiftelsen Hållbara Hav.

För tre år sedan bestämde sig Alsbo Ägg för att bygga vidare på sitt miljöarbete, och börja göra skillnad, för vårt gemensamma vatten. En Östersjöfond bildades i syfte att lyfta miljöfrågan och göra riktade ekonomiska insatser mot just Östersjön, ett vatten som mår dåligt och som vi alla är beroende av. Och idag den 27 oktober har 2017 års pristagare, Stiftelsen Hållbara Havs Verksamhetsansvariga Marmar Nekoro besökt Alsbo Ägg för att motta diplom och 20 000 kronor. Från och med idag är även Stiftelsen Hållbara Hav och Alsbo Ägg AB vänföretag.

– Vi och våra kontrakterade äggproducenter i samverkan, vill vara delaktiga i att försöka rädda Östersjön. Vi har kommit fram till att ge 2017 års pris till Stiftelsen Hållbara Hav för att vi värdesätter deras engagemang för att sprida kunskap om Östersjöns utsatthet, samt för att de verkar tillsammans med forskare, miljöorganisationer, politiker och näringsliv för en hållbar utveckling för hela Östersjöregionen. Och det är genom gott samarbete som det går att skydda, bevara och rädda världens alla hav.

Alsbo Ägg vill se ”ringar på vattnet”, att fler tar ansvar och engagerar sig.
– Vi vet att Östersjön tyvärr är ett av världens mest förorenade hav, och så länge det ser bra ut på den glittrande vattenytan är det tyvärr alltför få som inser hur allvarlig situationen egentligen är.

– Omgivningen och våra kunder tycker vår miljösatsning och den egna Östersjöfonden är bra. Det är dock inte alla som tar in våra Östersjöförpackningar i sitt sortiment med anledning av platsbrist i sina butikshyllor. En affär som löst detta på ett miljöanpassat och bra sätt är ICA Kvantum Åkrahallen i Sala. För tredje året i rad, och dessutom på Äggets Dag fredagen den 13 oktober, så tilldelades butiken i Sala diplom, för sitt goda miljötänk och delaktiga engagemang för att hjälpa till att skydda, bevara och rädda Östersjön.

– Vår miljösatsning och den egna Östersjöfonden betyder oerhört mycket för oss själva, men den bör även vara viktig för alla andra. För dör haven så dör även vi, och vi har världens alla hav bara till lån av våra barn och barnbarn.
Frågor besvaras av: Sören Rabb, 070-624 60 75 eller Britt-Mari Skrivargård Rabb, 070-662 75 04.

Mer att läsa om Stiftelsen Hållbara Hav finns att läsa här: stiftelsenhallbarahav.org